۱۲ خرداد ۱۳۸۸، ۱۲:۴۳

نشر اندیشه‌های امام راحل-6

غفلت از مطالعه آرای امام/ اندیشه‌های امام برای جوانان تفسیر نمی‌شوند

غفلت از مطالعه آرای امام/ اندیشه‌های امام برای جوانان تفسیر نمی‌شوند

رئیس کمیته فرهنگى هیئت علمى بعثه مقام معظم رهبری با تأکید بر اینکه ‌اندیشه‌های دینی امام نمونه‌ای کامل از اندیشه روزآمد دینی هستند، گفت: اگر این افکار مورد تفسیر و تحلیل قرار گیرند می‌تواند زمینه اقبال جوانان به امام و اندیشه‌های وی را گسترش دهند.

آیت الله دکتر مهدی هادوی تهرانی رئیس کمیته فرهنگى هیئت علمى بعثه مقام معظم رهبری در گفتگو با خبرنگار مهر در رابطه با نشر اندیشه های دینی امام خمینی گفت: امام راحل نمونه بارز یک عالم دینی آگاه به مسائل روز بود. چه  قبل از انقلاب و چه بعد از انقلاب و بعد تسلط کامل وی را بر مفاهیم دینی از یک سو و مفاهیم روز از سوی دیگر نشان می دهد، به همین دلیل اندیشه های دینی امام نمونه کاملی از اندیشه روز آمد دینی است که در عین حال از اندیشه های اصیل دینی صحبت می کند و همچنین ناظر به حقایق دنیای مدرن است .

معرفی اندیشه های دینی امام  معرفی یک مکتب است

وی افزود: مسئله معرفی اندیشه های دینی امام خمینی تنها معرفی یک شخص یا شخصیت نیست معرفی اندیشه های یک مکتب است، مکتب اهل بیت(ع) که همان اسلام ناب است در نمود امروز خود است.

این عضو شوراى سیاستگذارى حوزه تحقیقات و اندیشه هاى اسلامی تأکید کرد: ویژگیهای امام، اهتمام هرچه بیشتر نسبت به معرفی این اندیشه ها را می طلبد. برای معرفی اندیشه های امام باید یک مطالعه عملی نسبت به این اندیشه ها با شیوه های امروزین مطالعاتی چون جامعه شناختی، روان شناختی و مدیریتی صورت گیرد. این نوع مطالعات آن نوع که باید انجام نشده و آن مقداری که انجام شده در معرض استفاده نخبگان کشور قرار نگرفته است.

معدود مطالعات انجام شده مورد غفلت واقع شده اند

وی یادآور شد:  پروژه مفصلی درباره سیره مدیریتی امام در راستای اجرای یکی از بندهای برنامه سوم توسعه جمهوری اسلامی ایران انجام شد، این پروژه یک کار علمی بسیار عمیق در حوزه اندیشه های امام برای معرفی سیره مدیریتی امام به مدیران کشور بود ، متأسفانه پس از انجام این پژوهش، کاملا مورد غفلت قرار گرفت و زحمات فراوان اساتید برجسته برای مطالعه مدیریت اماممورد استفاده نخبگان هم قرار نگرفت.

آیت الله هادوی تهرانی گفت: احیای کتب امام که توسط دفتر نشر آثار و اندیشه های امام صورت می گیرد در جهت معرفی مبانی فکری برای گروه خاصی از نخبگان کشور مفید است اما قطعا این مقدار معرفی کافی نیست البته دفتر نشر آثار و اندیشه های امام اقدامات دیگری هم برای معرفی مطالب امام صورت داده از جلمه انتشار مجموعه های موضوعی از کلمات امام است.

اندیشه های امام برای نسل جوان تفسیر شوند

مدیرگروه اقتصاد پژوشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی گفت: معتقدم  مطالبی که تا کنون منتشر شده هرچند ماده خام خوبی برای مطالعه درباره اندیشه های امام فراهم کرده اما برای استفاده  بسیاری از اقشار جامعه نیاز به پالایش و بازسازی مجدد دارد  که این امر انجام نشده تا نسل جوان با اندیشه های امام آن طور که باید آشنا شوند تا حضور دین را در صحنه معاصر از روزنه نگاه امام احساس کنند و ببینند.

وی با اشاره به انجام این پالایش و بازسازی گفت: اگر چنین شود زمینه اقبال جوانان به اندیشه های امام گسترده تر می شود و شخصیت امام به صورت عینی تر و با تأثیر بیشتری میان جوانان بروز پیدا می کند.

آیت الله هادوی تهرانی تأکید کرد: شناخت ابعاد اندیشه های امام کاری تخصصی است، اهتمام جدی تر نسبت به شناخت این ابعاد به شیوه علمی به سطوح مختلف کشورتاکنون وجود نداشته است و به همین دلیل اقدامات صورت گرفته به رغم زحمات فراوان نتوانسته آنگونه که باید اندیشه امام را به مجموعه موجود کشور معرفی کند.

رسانه ملی و مجموعه‌های آموزشی اندیشه‌های امام را بشناسانند

مسئول شوراى تدوین نظام آموزش در مرکز مدیریت حوزه علمی در ادامه اظهارات خود با اشاره به ضرورت شناخت و شناساندن اندیشه های دینی امام از سوی رسانه ملی، مجموعه های دانشگاهی و آموزشی و فرهنگی کشور گفت: اندیشه های امام به معنای دقیق کلمه شناسانده و شناخته نشده اند و تنها انتقال مطالب امام برای معرفی اندیشه های امام کافی نیست این مطالب ممکن است در زمانی که امام آنها را برای مخاطبین آن زمان عرضه کرده قابل فهم بوه اما امروز بسیاری از آنها نیاز به بازنگری و بازسازی ، تفسیر و تحلیل دارند و متأسفانه  این امر در هیچ یک از مجموعه های تحلیلی، پژوهشی و آموزشی ما رخ نمی دهد .

دکتر هادوی تهرانی اظهار داشت: از آنجا که اقبال نسبت به امام و نام امام در کشور وجود داشته و این انقلاب به نام شکل گرفته و ادامه حیات داده اما در نهادینه کردن اندیشه های امام در میان اقشار مختلف جامعه کار جدی صورت نگرفته و نمونه مطالعه ای که در سازمان مدیریت و برنامه ریزی برای عرضه اندیشه مدیریتی امام شکل گرفت برای استفاده در اختیار نخبگان قرار نگرفت.

وی نمونه مطالعه صورت گرفته در سازمان مدیریت برنامه برای عرصه اندیشه مدیریتی پیام کم نظیر دانست و با اشاره به این که خود ریاست هئیت علمی این مجموعه را برعهده داشت گفت: این پژوهش کاری بسیار مبنایی و عمیق در حوزه مدیریت بود که می توانست مکتب مدیریتی امام را به مجامع علمی داخل و خارج کشور معرفی کرده و این مکتب را به عنوان مکتبی برخواسته از قلب اسلام ، منطبق با شرایط روز با موازین علمی مورد عرضه و ارزیابی مجموعه های تخصصی قرار دهد.

انحلال سازمان مدیریت پژوهش سیره مدیریت امام را مسکوت گذاشت

رئیس کمیته فرهنگى هیئت علمى بعثه مقام معظم رهبری با ابراز تأسف از غفلت در نتیجه نهایی به رغم زحمات بسیاری که کارشناسان برجسته رشته مدیریت متحمل شدند تصریح کرد: پیگیری های بعدی کسانی که دست اندرکار این پروژه بودند به نتیجه نرسید که  یکی از علل آن انحلال سازمان مدیریت و برنامه ریزی بود. انحلال این مجموعه باعث شد مسئول مستقیم اجرای این پروژه از صحنه خارج شود . بعد هم مجموعه های دیگری که شکل گرفتند مسئولیت این پروژه را عهده دار نشدند.

وی گفت: از آنجا که این پروژه با بودجه خاصی انجام شد اجازه داده نشد که مجموعه های دیگر دانشگاهی یا دفتر نشر آثار و اندیشه های امام از این پروژه استفاده کنند و با اینکه چهارده مجلد در این پروژه تولید شد در همان حد باقی ماند و با از بین رفتن سازمان مدیریت و برنامه ریزی به طور کلی مورد غفلت قرار یرفت و مراحل بعدی که تولید یک متن آموزشی برای عرضه در محیطهای علمی طراحی شده بود صورت نگرفت، سمینارهایی که قرار بود برای معرفی این پژوهش تشکیل شود و آن را به پژوهشگران معرفی کنند به تعداد محدود شکل گرفت و پس چند سال این امر متوقف شد و مسکوت ماند.

کد خبر 889858

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha